2015 Dikey Geçiş Sınav Sonucum

Tarih: 04 Ağustos 2015 Sal 17:19 | Bu yazı 4.771 kez okundu.

Bu yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldum. 2 yıllık bir bölüm olduğu için DGS şarttı. 4 yıla uzatıp üniversiteyi istediğim bölümde bitirme hedefindeydim. Haliyle 70 lira bayılıp başvuru yapmıştım 2-3 ay önce sınav için.

Geçtiğimiz pazar günü ise sınav günü gelip çatmıştı ve DGS’ye sonunda girmiştim. Aslında çok heyecan yoktu sınavda. Fakat sınava girmeden önceki okul etrafındaki sessizlik, sınıfı bulma durumları insanın içinde heyecan yaratıyor galiba. Sınıfı çok zorlanmadan buldum ve girdim. Sınav 9:30’da başlayıp 11:50’de bitti. 60 türkçe x 60 matematik toplamda 120 soru soruluyor bildiğiniz gibi. Türkçe’de kafa ağrıtan, süreyi kötüye kullandıracak ve zaman harcatacak soruları cevaplamadan geçtim. Kitapçığın Matematik sorularından başladığını görünce açıkçası Türkçe’ye geçmek istemedim ve Matematik sorularından da bayağı yapmaya çalıştım. Tercih yapacağım bölüm sözel ama inat işte yaptık bir kere.

2 gün önce ise ÖSYM sınav sorularının tümünü, sınava giren öğrencilerin görebileceği şekilde açıkladı. Sonuçların açıklanması öncesi yaptığım hesaplamaya göre Türkçe bölümünde 40-45 arası netim, Matematik bölümünde ise 10-15 arası netim var. Türkçe’de yanlış az, boşluk çok. Matematik bölümünde doğru az, yanlış çok, boşluk çok. Sınav sonucu öncesinde 2014-DGS puan hesaplamasına göre 260-270 arası bir puan bekliyordum. DGS puan hesaplama olayı her yıl kendine özgü şekilde olduğu için geçtiğimiz yılları baz almak çok doğru olmayabiliyor ama meraktan bunu da hesapladık.

GÜNCELLEME:

Ve işin özetine gelelim. İşte 2015 DGS sonucum…

dgs2015-sonucum

Selçuk Üniversitesinde devam edip Reklamcılık bölümüne geçiş yapmayı hedefliyordum ama kontenjan az. Üstelik gelen puan ve sıralama beklediğimin çok altında. Sanmıyorum ama bakalım, bu puan ve sıralama ile yerleşebilecek miyim?

Kategori: Kişisel
facebook Twitter friendfeed
Ersin Üzgün

Ersin

Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..

Bu yazı hakkında 11 yorum yapıldı. Siz de yorum ekleyin!


    1. damar fm

      dostum hayırlısı olsun.


    2. Ali Emre

      DGS gerçekten zor bir sınav. YGS/LYS’ye pek benzemiyor o yüzden bu sonuca bakmadan eminim gelecek senelerde sıkı çalışarak istediğiniz yere ulaşırsınız. Bende geçen sene girmiştim ve hep hayal ettiğim Bilgisayar müh bölümünü kazanmıştım.


    3. Ersin

      Gün gelir bende hayalimdeki mesleği yaparım inşallah. Tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.


    4. BAKIM

      hayırlısı olsun tebrikler


    5. anaokulu sandalyeleri

      Hayırlısı olsun umarım istediğiniz yer gelir


    6. Aksel Bahçe

      Benimde puanım yetmedi ama hayırlısı olur inşallah


    7. Faber KuruBoya

      Hayırlısı Olsun Kardeşim


    8. Lokman Hekim

      canın sağolsun güzel insan 🙂


    9. Hemo Care Krem

      DGS ile 4 yıllığa geçiş yapmak çok mantıklı


    10. öneri

      Ben 2008 yılında girmiştim o zamanlar 1-2 kontenjan oluyordu şimdilerde baktım en az 5-6 kişi alıyorlar. Baya iyi. Hayırlısı olsun


    11. Kamil

      Sonuç ne oldu ? İstediğin yere gidebildin mi, gidemedin mi ?

    Cevap Yazın

    Lütfen yorum alanındaki İsim - E-posta - Web sitesi(zorunlu değil) bölümlerini doldurun. Yorum yazarken gireceğiniz e-posta adresi yayınlanmayacakatır.

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.