Ms Hastalığı Nedir? Hastalığın Seyri ve İlaç Tedavisi

Tarih: 03 Ekim 2020 Cts 13:09 | Bu yazı 516 kez okundu.

Gebelik hesaplama da son adet döneminin başlangıç tarihi, hamileliğin de başlangıç tarihi olarak görülmektedir. Bu nedenle gebelik hesaplama da kullanılan yöntemde bu tarih baz alınmaktadır. Anne adayları kadınların en çok merak ettiği, bebeğin doğum tarihini hesaplamak için şu yöntem uygulanmaktadır. Bunun için yaşanan en son adet döneminin ilk günü alınarak, bu ilk günden 3 ay geriye gidilip, bulunan sonuca 7 sayısı ilave edilmektedir.

Hamilelik belirtileri genel olarak anne adaylarında, sık idrara çıkma, mide bulantıları, devamlı uyku isteği, yorgunluk, ani duygu patlamaları, kokularda hassasiyet ve adet dönemlerinin gecikmesi olarak ortaya çıkmaktadır. Vücutta ki hormonların değişmesi ile ortaya çıkan bu belirtiler kadınların bünyelerine göre farklılık gösterse de, yine de en temel belirtiler olarak bütün kadınlarda aynı olabilmektedir. Hamile kadınlar için bu belirtiler ilk 10 günde belirmeye başlanmaktadır. Hamileliğin ilk iki ayında devam eden bu belirtiler, sonraki aylarda azalmaktadır.

MS hastalığı ölümcül bir hastalık olmamakla birlikte, oldukça sıkıntılı süreçlerin yaşanmasına sebep olan kronik bir sinir sistemi hastalığıdır. Genelde 20 ila 40 yaşları arasında görülmektedir. Kadınlarda görülme oranı, erkeklere göre iki kat fazla olup, hastalığın kesin bir tedavi yöntemi henüz bulunamamıştır. Hastalık, bağışıklık sisteminin bozulması nedeniyle merkezi siniri sisteminin hasar görmesi ile başlamaktadır. MS hastalığının neden kaynaklandığı henüz keşfedilmemiş olmasına rağmen, ilaç tedavisi ile hastalığın seyrinin hafiflemesi sağlanabilmektedir.

Kategori: Tavsiye
facebook Twitter friendfeed
Ersin Üzgün

Ersin

Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..

Yazı hakkında yorum yapın!

    Cevap Yazın

    Lütfen yorum alanındaki İsim - E-posta - Web sitesi(zorunlu değil) bölümlerini doldurun. Yorum yazarken gireceğiniz e-posta adresi yayınlanmayacakatır.

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.