3D Görselleştirme Ne İçin Kullanılır?

Tarih: 08 Ocak 2018 Pts 16:03 | Bu yazı 1.000 kez okundu.

Herhangi bir nesnenin derinliğinin 3 boyutlu görüntü halinde tüm yüzeyleriyle matematiksel olarak ifade ediliş şeklidir. Bu sayede canlı ya da cansız varlıkların görüntüsünün 3 boyutlu şekli, bilgisayar ortamında programlar aracılığıyla sağlanmaktadır. Daha net bir Türkçe ifadeyle; 3 boyutlu model olarak da tanımlanabilir. Programlar sayesinde tasarlanan 3D model, yine 3D yazıcılarıyla üç boyutlu baskı tekniklerinden en uygun olan yöntem kullanılarak, fiziksel bir obje elde edilebilir. İşte tüm bu sanatsal ifadelerden dolayı, bir heykeltıraş edasıyla milim milim görüntünün işlendiği söylenebilir. Bu uygulama sayesinde de son derece estetik görüntüler elde edilebilmektedir. Özellikle Endüstriyel Tasarımcılar, Mimarlar ve bu uzmanların çalıştığı firmalarla 3d mimari görselleştirme firmaları bu yöntemi sıkça kullanırlar. Peki, 3D görselleştirme programları ne için kullanılır?

3D görselleştirmenin kullanıldığı alanlar

Kullanım alanı oldukça geniş olan 3D görselleştirme yöntemi, kağıt üzerinde çizilmiş olan cisimlerin bilgisayar ortamında daha detaylı hale getirilmesi için kullanılır. Böylelikle herhangi bir sunum esnasında karşı tarafa proje, cisim ya da daha farklı detayların anlatımı çok daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Oyun sektöründe animasyonların hazırlanması esnasında 3D görselleştirme ile pek çok insan figürü oluşturulabilmektedir. İki boyutlu planları daha detaylı hale getirmek için 3d görselleştirme firmaları, prototipi hazırlığı için görselleştirme yöntemini kullanır. Çünkü hazırlanan planların son halindeki görüntüsü de görülmek istenecektir. Bir cismin sunum esnasındaki görüntüsünün anlaşılırlığı çok önemlidir.

İki boyutlu çizimlerde ise bunun anlaşılması pek mümkün değildir. Grafik görüntülerinin kesin ve net olmamasından dolayı da, daha net veriler elde edilmek istenir. 3D tasarım iki şekilde gerçekleştirilir. Bunlardan birincisi katı görselleştirmedir. Bu yöntemde cismin gerçek hacmiyle görüntüsü görülür. İkincisi ise yüzey görselleştirmedir. Bu yöntemde de cismin sadece yüzey kısmı modellenir. Tüm bu detaylar üzerinde titizlikle çalışan Gara Design, konusunda uzman kadrosuyla son derece başarılı projelere imza atmaktadır. Firmanın projelerine göz atmak isteyenler www.garadesign.com adresini ziyaret ederek firma hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirler.

SPONSOR İÇERİKTİR

http://www.garadesign.com/3d-gorsellestirme/

Kategori: Tavsiye
facebook Twitter friendfeed
Ersin Üzgün

Ersin

Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..

Yazı hakkında yorum yapın!

    Cevap Yazın

    Lütfen yorum alanındaki İsim - E-posta - Web sitesi(zorunlu değil) bölümlerini doldurun. Yorum yazarken gireceğiniz e-posta adresi yayınlanmayacakatır.

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.