Pinterest için: Google Adsense Hesabı Alma Aşamaları

Tarih: 07 Ocak 2019 Pts 23:07 | Bu yazı 19.324 kez okundu.

Pinterest’e başlayacaksınız ama ortada ne siteniz var ne de Google Adsense hesabınız. Sizler ile yazının devamında sıfırdan bir site kurup “Adsense nasıl alınır?” sorusuna cevap vermeye çalışacağım.

Anlatıma başlamadan bu konularda ücretli olarak destek veren arkadaşlardan özür diliyorum. Kimseden Pinterest veya Adsense konusunda ücretli eğitim almadım. Kimsenin taktiğini ücretsiz satmadığımı bilmenizi isterim.

Kendi sitelerimden örnek vererek işe başlıyorum.

Alan adını .site ve .online uzantılı keyword kelimelerden seçtim. İsimtescil üzerinden aldım ve 0.99 dolar yani 6 liraya falan denk geldi. Toplamda 8 adet domaini kayıt ettim. Hostingi R10 forumu üzerinden aldım. Firma ismi söyleyip reklam yapmak istemiyorum. Açacağınız siteye uygun yabancı lokasyon reseller alabilirsiniz. Reseller diyorum çünkü Pinterest işi tek siteyle olacak iş değil. Reseller ile cebinizden çıkan rakam daha uyguna geliyor.


Başlayalım…

İlk olarak siteyi basit şekilde kurdum. Ardından içerik çekim işlemine geçtim. İçeriği RSS Poster, özel bot veya manuel olarak çekebilirsiniz. Ben özel bot yaptırarak çekim yaptım. İçeriği resimleriyle beraber hostuma çekiyordum ve görsellerin ismini bot otomatik olarak yazı başlığı-1.jpg tarzında sıralıyordu. (bazı sitelerdeki bot bunu yapmıyordu ve aşağıdaki eklenti listesinde yer alan eklentiyle isimleri değiştirebiliyordum) Özgünlüğü ise Watermark tarzı eklentilerle yazı üzerine site ismi yazarak halletmeye çalışıyordum. Çekilen içeriği ise aynı şekilde yayınlamak yerine mutlaka spinliyordum. Spinleme işlemini Wp Spinner eklentisi ile yaptım. Sitelerde kullandığım tema hep aynıydı. Aynı görüntü, aynı sayfalar ve spinlenmiş içerikler… Site içi linkleme olması açısından da bazı kelimeleri kategorilere linkledim.

Sitelerde kullandığım eklentileri bu mesajımda detaylı olarak yazmıştım.

Siteleri kurarken herkes sadece Pinterest odaklı olacağı için 1 günde 2k içerikle siteyi doldurup güncelleme almamış Adsense hesabıyla kazanmaya çalışıyordu. Yani Google ve sıralamalarını pek önemsemiyordu. Ama bizim elde Adsense hesabı olmadığı için ve Pinterestten kazanç kesin olmadığı için Google’ı ve sıralamalarını görmezden gelemezdim. Pinterest olmazsa en kötü tanıtım yazısı veya link satardım eskimiş bol indexli yabancı sitelerden. Her güne 3 adet içerik zamanlayarak bir insanı doyurur gibi siteleri doyurmaya başladım. Bunları yaparken her gün sitelerin sitemap.xml dosyalarını güncellemeye ve index aldırtmaya çalışıyordum. Bütün siteleri bu yüzden search console ekledim. Takip için analitiğe bağladım. Yaklaşık olarak 100 kadar içeriği spinledim ve zamanladım. Yani 100 içerik yaklaşık 1 ay yetecekti. Eğer Adsense onayı alırsam bu yazılara daha fazla zamanlanmış yazı ekleyerek siteyi devam ettirecektim.

Tüm sitelerde zamanlama işlemleri tamamlanınca pinterest tarafına geçtim. Chrome ile girerseniz 3 hesabı birbirine bağlayarak devam edebiliyorsunuz. 3 site yani. Opera indirip onda da 3 hesabı birbirine bağlayabiliyorsunuz. (Bu paragraftaki dediğimi WP Pinterest Automatic kullananlar daha iyi anlayacaktır çünkü eklenti ayarlarında bu gerekiyor)

Pinterest Automatic eklentisi ise 50-150 dakika arasında sürekli içerikleri pinliyordu. Göze batmadan ilerliyorduk yani. Bugün ise Adsense onayı aldığı için 10-60 dakika arasına düşürüp devam ediyorum.

Aradan yaklaşık 1 hafta geçti. İçerikler biraz biraz dolmaya başladı. 20 civarı yazı olduğunda ben adsense başvurusu yaptım. Şu an ise yaklaşık 30 civarı içerik var. Aradan geçen süre ise yaklaşık 3 gün. Bugün ise onayı aldı.

Siteleri kurmadan önce Pinteresti bir bot gibi aradım, taradım. İçerik değil rakipler neler yapıyor onlara baktım ve ona uygun şekilde sayfalar hazırladım. Sonra bu taradığım sitelerin çoğunun TR odaklı olduğunu fark ettim. Maşallah bizimkiler iyi çalışıyor.

Sitede açtığım olmazsa olmaz sayfalar ise şu şekilde:

ABOUT US – AUTHORS – PRİVACY POLİCY – DİSCLAİMER – ADVERTİSE HERE – CONTACT US

Açtığım sayfaların içeriklerini de full kopya şekilde aldım. İçeriklerinde sadece siteismi.com bölümlerini değiştirdim. Ne işe yararlar, Adsense hangisini ister bilmiyorum. Fazla olsun az olmasın mantığıyla gittim. Sitelerin üst yani header bölümünde kategoriler, alt yani footer kısmında ise üstteki sıraya benzer şekilde yan yana sayfa isimleri var.

Şu an bu şekilde siteler sorunsuz devam ediyor. Sitelerde pek hareketlenme yok. Bazısı sıfır, bazısında ise birkaç ziyaretçiden öteye geçmedi şimdiye kadar. Ama dediğim gibi, Pinterest bir sosyal medya. Facebook kullanır gibi kullanıyoruz. Eğer hitlenmez ise bu sürede siteler eskiyecek ve bolca indexli siteler elimde kalacak. Güzel çalışmalar yaptırıp sitelerden tanıtım yazısı ve backlink satarak da zararımı uzun vadede çıkarabilirim. O yüzden Pinterest kurarken mutlaka Google’ı unutmayın. Özellikle Adsense hesabınız yok ise.

WordPress rich pin nasıl yapılır bilmiyorsanız mutlaka makaleme göz atın. Sitenizin Pinterest’te gelişimine katkısı çok büyük.

Dipnot: Anlattığım işlemler dili İngilizce olan sitelerde yapılmıştır.

Aklınıza takılan soruları yazı altından iletin lütfen. Bol kazançlar…

Kategori: Web's
facebook Twitter friendfeed
Etiketler: ,
Ersin Üzgün

Ersin

Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..

Bu yazı hakkında 9 yorum yapıldı. Siz de yorum ekleyin!


    1. Yusuf Ziya

      Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum. Yalnız şu adsense onayı kısmını tam anlayamadım. Siteleriniz sadece resim odaklı olduğu halde mi alabildiniz yoksa belirlediğiniz sitelerden aldığınız makaleleri spinleyerek makale mi oluşturdunuz? Bir de sakıncası yoksa örnek bir sitenizi mail adresime gönderebilir misiniz? Sadece yapısını merak ediyorum. Tekrar teşekkür ederim.


    2. Ersin

      Yakın zamanda demo bir site sunacağım hocam. Şu an siteler yükselme aşamasında paylaşmam mümkün olmaz. Adsense onayı için biraz içerik, doğru sayfa ve bol resimli-spinli içerikler etkili oluyor.


    3. Browlnad

      İçerik için teşekkürler, kullanmış olduğunuz eklentiden biri nextscript sanırım. Ücretli versiyonundan hangisini kullanıyorsunuz? İki alternatif var biri 49 dolar diğeri 149 dolar.

      Teşekkür ederim


    4. Ersin

      Nextscript kullanmıyorum. Sadece Pinterest için açtığım siteler olduğu için Pinterest Automatic kullanıyorum. Ekstra bir sosyal medya eklentisi kullanmıyorum.


    5. Browlnad

      Teşekkür ederim, yanıtınız için.


    6. Ersin

      Ben teşekkür ederim hocam, tekrar görüşmek dileğiyle.


    7. harun

      Hocam amerika lokasyon reseller ne öneriyorsunuz? Mail de atabilirsiniz. Şöyle SSL hizmeti olan cpanel olan uygun bi reseller bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.


    8. Ersin

      Domainhizmetleri kullanıyorum hocam. R10’da kampanyalarına falan bakabilirsin. 10 sitelik paketini kullanıyorum.

    9. Güzel bir yazı olmuş. Bende normal sitede pint kasamaya başladım. Google da kurulu sitemden pinterest kadın içeriklerini yayımlayarak daha sonra da o yazıları görselle neşelendirip trafik çekiyorum. Katkısı oluyor.

    Cevap Yazın

    Lütfen yorum alanındaki İsim - E-posta - Web sitesi(zorunlu değil) bölümlerini doldurun. Yorum yazarken gireceğiniz e-posta adresi yayınlanmayacakatır.

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.